Historie

Paddenstoelenkwekerij Nesco is ontstaan uit een fusering van drie bestaande teeltbedrijven. Elk bedrijf met zijn eigen Historie. Bij elkaar jarenlange ervaring die overgaat van generatie op generatie.

1976
Oprichting van de kwekerij van Jan en zoon Jozef van den Elsen. Vader Jan start na jaren bedrijfsleider te zijn geweest, samen met zijn vrouw een eigen bedrijf in Sint-Oedenrode.

1984
Oprichting van de kwekerij van Ton en zoon Jeroen Smits. Ton Smits begon als 18 jarige jongen in een maatschap als boer. Na enkele jaren startte hij met experimenteren met champignons in enkele leegstaande stallen. In 1984 bouwde ook hij zijn eigen kwekerij in Gemert.

2000
Oprichting kwekerij te Hernen.

Jozef en Jeroen volgden beiden de Vakschool voor champignonteelt. Werkten bij verschillende kwekers voor het opdoen van ervaring, waarna ze later het bedrijf van hun ouders overnamen.

2005
Er wordt een studiegroep opgericht met jonge champignonkwekers. Een samenwerking op het gebied van inkoop, teelt en het uitwisselen van ervaring.

2008
Jozef, Jeroen en later ook Riny gaan de samenwerking intensiveren (oprichting van Nesco).

2010
Gestart met het samen in- en verkopen. Ieder krijgt een eigen taak binnen Nesco, om zo verder te kunnen professionaliseren.

2011
Om aan de grote vraag te kunnen voldoen wordt er een kwekerij in Boekel gehuurd.

2012
Er wordt een vrachtwagen en een verpakkingslijn aangeschaft.

Er wordt gestart op de locatie in Hernen met de Biologische teelt van 50% wit en 50 % kastanje champignons.

2013
Aanschaf van een gekoeld busje en een seal- en stickermachine.

Op een van de locaties in Gemert wordt gestart met biologische teelt.

2014
De locatie in Sint-Oedenrode verandert zijn teelt van gangbaar naar Biologisch.

Op 8-05-2014 overlijdt Jan van den Elsen (vader van Jozef en oprichter van de kwekerij in Sint-Oedenrode) op 64 jarige leeftijd.

Riny stapt uit Nesco en Teunie neemt de aandelen over. Zij neemt de locatie Hernen voor haar rekening net als de verpakkingsafdeling.

2015
De Teeltlocatie in Boekel wordt aangepakt voor de toekomst, met een energiezuinige koeling en energiezuinige verwarming.

2015 – heden
De champignonteelt verandert in een snel tempo. Inspringen op ontwikkelen is belangrijk. We hebben nog zo veel plannen en hopen deze de komende jaren te kunnen realiseren.

Contact Nesco: info@nescochampignons.nl  |  T: +31 (0)85 7731088