3 gezondheidsvoordelen van champignons

Dat champignons lekker zijn, dat wisten we natuurlijk al. Maar ze zijn ook goed voor je lichaam. Dus lekker en goed ? Daar worden we toch allemaal blij van.

Champignons bevatten in tegenstelling tot de meeste witte voedingsmiddelen juist wel veel voedingsstoffen. Zoals mineralen, selenium, ijzer, kalium en fosfor. Extra bijzonder, omdat deze voedingsmiddelen bijna niet in plantaardig voedsel worden aangetroffen.

Maar er is nog meer waarom champignons zo goed voor je zijn:

1. je blijft er jong door.
Champignons bevatten een hoge concentratie van 2 antioxidanten: ergothioneïne en glutathion. Als je deze 2 antioxidanten combineert, werken ze extra hard om het lichaam te beschermen tegen de fysiologische stress die zichtbare tekenen van veroudering veroorzaakt, zoals rimpels.

2. ze zijn goed voor je hart
champignons hebben van nature een wat zoutere smaak. Dus zonder zout aan je gerecht toe te voegen kun je je gerecht toch net dat extra geven door er wat champignons aan toe te voegen. Meer smaak , zonder nadelige gevolgen voor je bloeddruk. en zo dus ook minder kans op hart- en vaatziekten.

3.ze geven je energie
Een champignon is rijk aan Vitamine B. Zo bevatten ze vitaminen B2, B9, B1, B5 en B3. Deze stoffen zorgen ervoor dat je de energie uit geconsumeerd voedsel ook goed op kan nemen.

Contact Nesco: info@nescochampignons.nl  |  T: +31 (0)85 7731088